Dovlecei/Zucchini Umpluti cu Ton

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Dovlecei/Zucchini Umpluti cu Ton

Ingrediente

  • 4 dovlecei verzi (zucchine)
  • 1 cutie de ton (120 gr) in ulei cu tot uleiul ei
  • 2 rosii uscate
  • 1 mina de iarba ciorii
  • 2 ramurele de menta
  • 2 linguri de pesmet (cca)
  • 2 fileuri de ansoa

Mod de preparare

Dupa ce le spalam, taiem marginile si taiem in doua pe lungime, scobim miezul dovleceilor/zucchinelor cu unealta cu care se scoate miezul de la pepenele galben (sau cu o lingurita).

Intre timp pe foc am pus o oala cu apa la fiert si introducem dovleceii scobiti in apa clocotita timp de 5 minute. Apoi ii punem intr-o strecuratoare si ii lasam sa se raceasca si sa se scurga foarte bine in timp ce pregatim umplutura.

Mixam cu mixerul vertical sau in blender sau chiar dam pe razatoare miezul dovleceilor.

Spalam iarba ciorii si menta. Le tocam marunt cu semiluna (e mai usor decit cu cutitul).

Tocam tot cu semiluna de preferat: ansoa si rosiile uscate din ulei.

Amestecam totul cu miezul dovleceilor si rasturnam conserva de ton cu uleiul ei (nu trebuie sa fie mai mult de 1-2 linguri de ulei maxim). Adaugam pesmetul si amestecam.

Asezam in tava cojile de dovlecel si punem pe fiecare cu lingura umplutura. Coacem in cuptorul deja incalzit la 200 grade C cca 30 min sau pina cind dovlecelul este copt si umplutura crocanta pe deasupra.

Serviti cald sau rece, ca aperitiv sau fel principal.

Puteti inlocui:
- ceapa ciorii cu putina ceapa verde.
- ansoa cu o conserva de sardine sau macrou in ulei (scursa evident de ulei).
- rosiile uscate cu ardei copt

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Tort cu nutella
Bucataras.RO

Tort cu nutella

Reteta cremei  si ideea tortului apartine Sarei Mike(culorile din farfurie)....iar cea a blatului mie....reusita si...

Tort cu nutella
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola