Zacusca

Zacusca
 

Ingrediente:

  • 3 kg vinete
  • 500 g ceapa uscata
  • 1 kg ardei
  • 1 kg gogosari
  • 200 g pasta de tomate/bulion
  • 700 ml ulei
  • 20 boabe piper negru
  • 4-6 frunze de dafin
  • sare

Preparare:

Vinetele, ardeii si gogosarii se coc, se curata de coaja, se lasa sa se scurga intr-o sita si apoi se trec pe rand prin masina de tocat o singura data.

Ceapa, taiata foarte marunt sau trecuta prin razatoare, se caleste in ulei, pana devine aurie. Se adauga peste ceapa ardeii si gogosarii si se lasa sa se caleasca impreuna cu ceapa la foc potrivit (se amesteca la interval de 5 minute). Dupa aproximativ 15 minute, se adauga vinetele, pasta de tomate, dafinul, sarea, piperul si se lasa sa fiarba totul pana cand uleiul se ridica la suprafata. Zacusca se lasa sa fiarba la foc mic si se supravegheaza atent, amestecandu-se la intervale mici de timp.

Recipientul recomandat este tuciul sau o cratita in care zacusca sa poata fierbe fara sa se prinda de partea de jos a vasului.

Zacusca este gata cand uleiul se ridica la suprafata.

Timp Preparare: 3 h
Complexitate: redusa

Imagini Preparare:

Incearca si urmatoarele retete deosebite:

Comentarii

  • cezardoruionescu
    Data: 26/10/2013 10:37

    Eu gatesc dupa " Sanda Marin " si cred ca este mult prea mult Untdelemn si lipseste lingurita de zahar.

  • hojbotanicolae
    Data: 05/11/2010 05:36

    masina de tocat cu sita mare.....nu se flecuiesc...

  • asa
    Data: 28/10/2008 06:35

    eu toc toate legumele cu cutitul, nu le dau prin masina de tocat,si adaug ciuperci fierte din timp.


Comenteaza reteta "Zacusca"

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasa reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!