Risotto cu Hribi Uscati, A la Jamie Oliver

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Risotto cu Hribi Uscati, A la Jamie Oliver

Ingrediente

  • Pentru 6 persoane
  • 300 gr orez pentru risotto
  • 4 tije de telina
  • 1 ceapa
  • 1 fir rozmarin
  • 50 gr hribi uscati
  • 70 gr unt
  • 150 gr parmesan
  • 1,5 litri supa de legume
  • Pentru toping
  • 200 gr ciuperci proaspete sau conservate in suc propriu
  • 1 fir rozmarin
  • 1/2 lingura ulei de masline
  • 4 catei de usturoi
  • o lingura de unt
  • sare
  • piper
  • Salata
  • salata romana
  • rosii
  • sare
  • piper
  • ulei
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Se pun in robot hribii uscati, ceapa taiata sferturi, acele de rozmarin si tijele de telina. Se lucreaza pana se obtine un nisip bine mirositor, nici pasta dar nici pietricele. Se pune la fiert o supa de legume (morcovi, telina radacina, patrunjel, ceapa si usturoi, sare, piper).

Se pune un vas gros de tot, inalt (pentru a nu se evapora prea repede continutul in timpul fierberii) si cand se infierbanta se adauga ulei si compozitia rezultata din robotul de bucatarie. Se prajeste la foc iute pana devine aurie si se adauga orezul.

Se amesteca totul impreuna si se stinge cu un pahar de vin alb de buna calitate. Cand orezul a supt vinul se vine cu supa de legume fierbinte si se adauga pe masura ce bobul de orez absoarbe cantitatea de lichid, amestecand din cand in cand.

Pana aici, toate bune si frumoase, stim cu totii cum se face risotto-ul, dar aroma acestui preparat facut de Jamie este cu totul aparte. De aceea mi-am luat inima in dinti sa ma pun cu el! Nu am reusit la timp (in timp ce el termina si desertul eu eram inca la salata ...).

Este o aroma pe care eu nu am mai simtit-o la tot felul de orezuri pregatite si cred ca este vorba despre aceea pre-prajire a ingredientelor initiale - ciuperci uscate prajite? ....). Se pregateste o tava in care se pun ciupercile proaspete, rozmarinul, usturoiul si bucatele de unt. Se dau la cuptor cu o lingurita de ulei de masline, sare si piper.

In acest timp se mai amesteca la risotto, se mai adauga supa si, alaturi, prajim cateva seminte de pin pentru salata. Se rupe salata, se taie rosiile si se adauga o vinegreta simpla din o parte zeama de lamaie si trei parti ulei de masline.

Cand orezul este fiert al dente, se adauga o bucata serioasa de unt si alta si mai serioasa de parmesan razuit proaspat. Am depasit cu mult cele 30 de minute alocate acestui fel de mancare propus de Jamie, dar a fost gustoasa si nu mi-a parut rau ca m-am luat la intrecere cu el!

Intr-o farfurie preincalzita, adanca si cuprinzatoare, se pune la mijloc risotto-ul, deasupra ciupercile gratinate, alaturea salata si se presara mugurii de pin fierbinti.

Macar ca nu m-am incadrat in cele 30 de minute, de iesit mi-a iesit exact ca al lui si gustul este desavarsit!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Sarmale cu carne si ciuperci
Bucataras.RO

Sarmale cu carne si ciuperci

Sarmale cu carne si ciuperci
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola