Pilaf cu Dovlecei, Mazare si Porumb

Complexitate
redusa
Pilaf cu Dovlecei, Mazare si Porumb

Ingrediente

  • -1 ceapa, tocata marunt
  • -1 legatura de ceapa verde, tocata rondele
  • -2 linguri ulei
  • -2- 3 dovlecei
  • -140 g orez
  • -coaja rasa de lamaie, dupa gust (optional)
  • -275 ml supa de legume
  • -1 ardei gras, rosu, taiat cubulete
  • -1 cutie boabe de porumb
  • -100 g boabe de mazare din conserva sau congelate
  • -2 linguri zeama de lamaie
  • -1 legatura marar verde, tocat marunt
  • -sare
  • -piper proaspat macinat

Mod de preparare

Caliti ceapa si ceapa verde in uleiul incins pana se inmoaie.

Adaugati dovleceii curatati si taiati cubulete si sotati inca cateva minute.

Puneti orezul, coaja rasa de lamaie (optional), supa, acoperiti vasul cu un capac si lasati sa fiarba, la foc mic, pana cand lichidul se absoarbe aproape tot si orezul incepe sa se inmoaie.

Adaugati ardeiul si fierbeti in continuare pana ce orezul este facut. La nevoie, completati cu inca putina supa fierbinte.

La sfarsit, inglobati boabele de porumb, de mazare, zeama de lamaie si lasati pe foc inca 2 min, amestecand ocazional, apoi condimentati cu marar verde, tocat marunt, sare si piper, dupa gust.

Serviti pilaful cat este cald, presarat cu marar verde, simplu sau ca garnitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
5
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Parteneri
Pilaf cu urzici si ciuperci
Bucataras.RO

Pilaf cu urzici si ciuperci

Am descoperit pe blog-ul Oanei Durican, http://www.retete-vechi-si-noi.info/, o idee interesantă, un alt fel de a găti...

Pilaf cu urzici si ciuperci
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!