Ungeti cu unt un vas termorezistent si tapetati-l cu pesmet, inclusiv peretii laterali.
Curatati dovleceii de coaja si seminte, apoi dati-i pe razatoarea cu ochiuri mari.
Sarati, amestecati, lasati putin in asteptare si stoarceti de zeama.
Separat omogenizati branza de vaci cu telemeaua, ambele pasate bine in prealabil. Inglobati mararul tocat marunt. Turnati in vasul pregatit un strat de dovlecei, unul de amestec de branza si continuati pana se termina ingredientele, avand grija ca ultimul strat sa fie de dovlecei.
Separat, caliti faina in untul incins, stingeti cu lapte si fierbeti in continuare, la foc mic, pana se ingroasa, amestecand continuu. Dati deoparte si adaugati imediat branza de burduf, smantana si amestecati energic pana ce acestea sunt topite, omogenizate si devin un sos cremos si fin. Potriviti de sare si piper, dupa gust.
Turnati uniform peste ultimul strat de dovlecei din tava si presarati generos cu cascaval sau parmezan ras. Dati la cuptorul preincalzit, la foc potrivit pana ce cascavalul este topit si se formeaza deasupra o crusta frumos rumenita.
Serviti cald, alaturi de o salata de rosii.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaO bunatate acrisoara si gustoasa, pe placul Oanei. Ea adora toate chestiile acre, asa ca am zis sa ii fac doua, trei...
Dulceata agrise si coacaze rosiiIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii