Se curata vinetele de coaje si se taie felii de 1 cm. in lungime. Se pune in apa clocotita cu sare la oparit,cateva minute, nu trebuie sa devina prea moale feliile.
Cand s-au oparit se lasa sa se scurga de apa. Intre timp se amesteca carnea tocata cu oul,usturoiul tocat marunt, patrunjelul, sare si putin piper.
Se pun feliile de vinete in tava de cuptor una linga alta, se pune deasupra carnea acoperind bine toata felia. Apoi se pune putin sos de rosii concentrat pe toata felia, parmigiano ras, oregan iar la urma se stropesc deasupra cu ulei.
Se pun in cuptorul incins la o temperatura medie, timp de 20-25 minute. Nu se tin mai mult deoarece se usuca prea mult.
Aceasta reteta se poate face si cu dovlecei. Se oparesc intregi iar apoi se taie in doua si se scobesc pe mijloc, apoi se pune carnea si restul ingredientelor ca la vinete.
Este considerat un felul doi.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraReteta cremei si ideea tortului apartine Sarei Mike(culorile din farfurie)....iar cea a blatului mie....reusita si...
Tort cu nutellaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii