Tocanita de pui cu ceapa si cartofi noi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tocanita de pui cu ceapa si cartofi noi

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui superioare si doua copanele
  • 6 cepe mari
  • 3 rosii mari
  • 2 linguri pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 linguri ulei
  • 5 cartofi noi
  • 1 catel de usturoi

Mod de preparare

Carnea de pui o parlim pe flacara aragazului, apoi o spalam.
Incingem uleiul intr-o cratita, punem bucatile de pui si le rumenim pe ambele parti.
Turnam doua cani de apa si lasam sa inceapa sa fiarba.
Ceapa o curatam, o tocam marunt, rosiile le decojim si le facem cuburi.
Dupa ce au fiert cam 5 minute pulpele, dam drumul la ceapa.
Condimentam cu sare, piper, boiaua de ardei dulce, mai lasam sa fiarba 10 minute apoi punem si rosiile.
Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem in sferturi.
Le dam drumul cu 20 de minute inainte sa inchidem tocanita, pentru ca fierb destul de repede.
Acoperim cu un capac, iar dupa 20-25 de minute incercam carnea daca este fiarta.
Cand este bine patrunsa, iar zeama a scazut suficient, punem pasta de tomate, amestecam si mai lasam 2 minute pe foc.
Tragem cratita de pe foc, punem usturoiul curatat si taiat marunt, apoi lasam sa stea putin acoperita.
Servita cu mamaliguta, chiar si cu un castravecior murat, este o bunatate!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Desert piersicute
Bucataras.RO

Desert piersicute

 Piersicutele intotdeauna apreciate  pe masa de sarbatoare.  

Desert piersicute
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola