Toba

Complexitate
medie
Toba

Ingrediente

  • Un stomac de porc sau mat gros
  • 1 limba
  • 2 picioare
  • urechi
  • 1 kg ficat
  • 2 rasoale,
  • 2 inimi,
  • 300-400 g slanina,
  • sorici,
  • 1 pahar de vin alb,
  • sare, piper boabe, foi dafin

Mod de preparare

Se pregatesc picioarele,urechile si soriciul astfel:se parlesc si se freaca cu malai apoi se clatesc in mai multe ape si se pun la fiert in apa rece intr-o oala mare. Adunam spuma de mai multe ori , adaugam sarea si piperul dupa gust si lasam sa fiarba.

Ficatul, inima, limba si rasoalele se pun la fiert intr-o oala separata timp de 1/2 ora, apoi se scurg de apa si se pun in cealalta oala impreuna cu slanina doar atunci cand furculita patrunde usor in picioarele de porc, urechi si sorici. Pentru gust se adauga in timpul fierberii foile de dafin si vinul.

In timpul fierberii lasam oala fara capac si o tinem pe foc mic pana cand carnea se desprinde de pe os. Scoatem toate ingredientele si le taiem cubulete nu prea mici, adaugam daca mai trebuie sare si piper si punem 2 cani din zeama in care au fiert pentru a lega compozitia.

Stomacul sau matele groase se curata bine cu malai se clatesc in apa rece. Acestea se umplu cu amestecul de carne si se coase sau se leaga, apoi se pun la fiert timp de o ora si jumatate in zeama ramasa si strecurata. Daca s-au folosi mate groase, dupa introducerea compozitiei, se poate adauga zeama strecurata.

Lasam sa se raceasca in apa in care a fiert apoi se scoate si se pune intr-o tava, cu o greutate deasupra, ca sa o preseze.

O lasam la rece o zi dupa care se poate consuma.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Baba au rhum
Bucataras.RO

Baba au rhum

Dupa cum se stie, e o reteta franceza, dar se zice ca oficial, aceasta reteta a fost inventata in prima jumatate a secolului...

Baba au rhum
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola