Rosbeef cu Mazare

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o bucata de muschi de vita cam de 1 kg
  • 2-3 cozi de telina
  • 2-3 morcovi maricei
  • 1 ceapa medie
  • 1 pah de vin alb
  • ulei
  • rozmarin
  • putin unt
  • Pt garnitura:
  • un borcan mare de mazare sau cam jum de kg de mazare congelata (eu o prefer, e mai dulce si mai gustoasa)
  • 100-150 g de kaizer
  • o ceapa potrivita

Mod de preparare

Bucata de muschi intreaga se prajeste bine pe toate partile pana formeaza ca o crusta aurie. Se scoate din tigaie si se calesc morcovii taiati rondele, ceapa pestisori si cozile de telina bucatele(sau radacina de telina) si rozmarinul, iar cand se inmoaie se pune din nou carnea cu un pahar bun de vin. Se fierbe la foc iute pana scade tot vinul, apoi se acopera cu apa se potriveste de sare si se lasa sa fiarba la foc moale cam 2-2 jum ore, adaugand din cand in cand apa calda.

Cand carnea e fiarta, se scoate din sosul in care a fiert (acesta trebuie sa fie scazut, nu f lichid) si se lasa la racit. Intre timp legumele cu sosul ramas se fruleaza. Carnea, cand e rece, se taie felii de 1.5 -2 cm grosime (e important sa fie rece, altfel se farama la taiat), se pun intr-o tava, se toarna sosul frulat deasupra si se adauga cateva feliute de unt deasupra.

Se da la cuptor pana cand untul se topeste.

Pt garnitura se caleste ceapa cu kaizerul si apoi se adauga mazarea. Se potriveste de sare si se fierbe la foc mic, cu putina apa, pana cand mazarea e bine fiarta si apa e scazuta. Eu nu pun bulion sau sos de rosii la tipul asta de garnitura, uneori pun putin morcov taiat rondele pt ca da aspect colorat.
In fiecare farfurie pun 1-2 felii de carne cu putin sos si alaturi garnitura de mazare si le servesc fierbinti. E drept ca dureaza ceva timp, dar pot sa va spun cu mana pe inima ca rezultatul e super. Nu am dat niciodata gres cu reteta asta. Asa o fac eu, dar fiecare e liber sa-si creeze propria reteta, cum fac si eu de altfel.

Va doresc pofta buna! :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
5
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Parteneri
Frigarui de porc cu cartofi
Bucataras.RO

Frigarui de porc cu cartofi

Frigarui de porc cu cartofi
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!