Pui cu Sos de Rosii

Complexitate
redusa
Pui cu Sos de Rosii

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 400 g de rosii in bulion
  • o foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • 1l de supa de pui

Mod de preparare

Taiam pulpele in doua si dupa ce l-am spalat le asezam intr-un vas cu apa calduta in care am pus foaia de dafin cam 20 de minute. In cele doua linguri de ulei tragem putin ceapa cat se inmoaie, adaugam puiul si lasam sa capete o culoare frumoasa aurie.

Varsam deasupra supa de pui si lasam sa fiarba acoperit pana cand zeama ramasa este un sfert sin toata cantitatea de lichid. Pisam usturoiul si il adaugam peste carne, continuam cu rosiile in bulion, saram, piperam si mai lasam sa fiarba cam 10 minute maxim pana s-a format un sos destul de grosut. Servim cu mamaliguta sau alta garnitura ce va place (cartofi, orez, paste).

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Aperitiv tarta cu rosii, masline si parmezan
Bucataras.RO

Aperitiv tarta cu rosii, masline si parmezan

Saraturile sunt preferatele mele si nu refuz niciodata o tarta sarata sau picanta. Chiar si in afara concursului, nu am...

Aperitiv tarta cu rosii, masline si parmezan
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola