Mititeii Mei. . . . .

Complexitate
redusa
Mititeii Mei. . . . .

Ingrediente

  • 500 g carne de porc macinata
  • 600 g carne de vita macinata
  • 1 lingurita bicarbonat
  • cimbru uscat dupa gust
  • condimente macinate (piper, sare, usturoi uscat granulat, patrunjel, ardei rosu iute) toate dupa gust

Mod de preparare

Eu am facut, mai demult, un amestec de condimente uscate (ardei iute, patrunjel, cimbru, foarte putin tarhon) le-am macinat cu o masina de cafea pe care o folosesc numai la macinat legume si zarzavaturi/frunze, (toate uscate). Amestecul asta l-am inmultit cu sare fina, piper extra fin macinat, usturoi uscat granule... nu am cantitati pentru ca pun dupa ochi si dupa gust...

Deci carnea am pus-o intr-un vas, am pus bicarbonatul si amestecul de condimente (am sa il pregatesc din nou si am sa il pun intr-o reteta ulterioara). Am inceput sa framant carnea si pe masura ce framantam puneam apa (aprox 60 ml).

Dupa vreo 7 minute de framantat si adaugat apa, atunci cand carnea deja nu se mai lipea de maini, am acoperit vasul si l-am pus la frigider pentru cateva ore (trebuie lasat doar jumate de ora pentru a se intrepatrunde aromele, dar eu am avut altceva de facut).

Dupa aia am luat o punga de plastic, din cea care se foloseste la decoratul torturilor, am taiat gura mai mare (a avut marimea gatului unei sticle de plastic de 2 l). Am umplut punga cu carne si am presat pentru a scoate mititeii. I-am aranjat frumos pe o tava.

Cand au fost gata i-am acoperit si i-am mai lasat la frigider pana a doua zi cand am avut planificat pranzul la iarba verde (in final a fost la masa din bucatarie )... pacat ca nu am fost inspirata sa pun iarba pe masa... am mancat mititeii cu paine de casa, o salata de a mea, cu de toate, culese direct din gradina, pe o ploaie de nu vedeai la 3 metri in fata ta (poate de aia a si fost asa de buna), o bericica buna si rece a completat meniul, iar desertul a fost ceva de vis... tort cu mouss de ciocolata si de capsuni.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Salata de andive cu carne de curcan si capere
Bucataras.RO

Salata de andive cu carne de curcan si capere

Sezonul salatelor continuăăă! ;) No, maioneza se poate înlocui cu sos din iaurt ;) P.S. Asta înseamnă o nouă...

Salata de andive cu carne de curcan si capere
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola