Ficatei cu Cartofi la Cuptor

Complexitate
redusa
Ficatei cu Cartofi la Cuptor

Ingrediente

  • 1 kg ficatei de pui
  • 1 kg cartofi mai micuti
  • 2 cepe potrivite
  • 3 capatani de usturoi
  • 100 ml sos de soia
  • 100 ml ulei
  • apa cat sa ajunga la jumatatea tavii de copt
  • vegeta
  • piper amestec sau negru si patrunjelul se pun dupa gust

Mod de preparare

Pentru inceput se fierb cartofii in coaja, dupa care se spala ficateii bine si se prajesc intr-o tigaie de teflon cu 20 ml ulei. Cand acestea s-au prajit putin se intorc si se pune sosul de soia. Se mai lasa cateva minute si se opreste focul. Atentie: Acestia nu se prajesc in totalitate deoarece se mai pun si la cuptor!!!

Cand cartofii s-au fiert pe jumatate, acestia se opresc si se curata de coaja. Se curata si ceapa si se taie julien. Se aseaza ficateii in tava, fara sucul care si l-au lasat, dupa care cartofii curatati si ceapa. Se condimenteaza cu piper si vegeta, dupa gustul fiecaruia.

Usturoiul se zdrobeste in presa de usturoi si se amesteca cu putina apa, dupa care se adauga in tava, din loc in loc. Se pune restul de ulei (80 ml) si se umple tava pana la jumatate cu apa calduta.

Tava se adauga in cuptor si se lasa sa se faca incet la foc mediu. Cand ficateii si cartofii s-au rumenit usor se intorc pe partea cealalta.

Tava se scoate din cuptor atunci cand cartofii si ficateii s-au rumenit usor, iar apa a secat. In cazul in care apa a secat iar ficateii nu s-au rumenit, se mai adauga putina apa calda.
Ficateii se servesc simplii sau cu sos curry si patrunjel tocat pe deasupra.

Sos curry
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800
Bucataras.RO

Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800

Pentru ca implinesc 800 de retete trebuia sa sarbatoresc cu un tort. Unul de post, cu gust intens de ciocolata si aroma de...

Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!