Fasole Boabe (Borlotti) cu Cirnati

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Fasole Boabe (Borlotti) cu Cirnati

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 2 farfurii fasole boabe, proaspata, curatata din teci
  • 2 morcovi medii
  • 1 tulpina de telina
  • 1 lingura de ceapa tocata
  • 1 lingurita de concentrat de rosii
  • 2 rosii uscate (la soare) si conservate in ulei taiate marunt (sau in lipsa lor 1-2 rosii fara pielita taiate cuburi) sare
  • Ulei
  • 2 frunze de dafin

Mod de preparare

Punem fasolea la fiert in apa rece cit sa o acopere cu inca o palma impreuna cu morcovii curatati, tulpina de telina, 1 frunza de dafin si sare

Cind fasolea este fiarta o scurgem, scoatem morcovii si ii taiem rondele. Punem intr-o cratita sau tigaie 1 lingura de ulei** impreuna cu ceapa (ceapa se pune in uleiul rece altfel se arde), lasam sa se prajeasca fara sa se arda, la foc foarte mic.

Adaugam felii de cirnat (cel folosit de mine este foarte aromat, un cirnat proaspat de porc). Lasam pe foc pina cind se rumeneste putin cirnatul si adaugam concentratul de rosii. Mai lasam pe foc amestecind bine circa 2 minute apoi adaugam fasolea, morcovii, rosiile uscate tocate, frunza de dafin si apa cit sa acopere.

Eu nu am adaugat sare pentru ca fasolea a fost deja fiarta in apa cu sare iar cirnatul este de felul lui sarat si aromatizat cu vin deci cu un gust puternic, insa daca credeti ca trebuie sa adaugati sare gustati si adaugati mai spre sfirsit.

Lasam sa fiarba pina cind sosul scade.
* eu am folosit ceapa verde cu partea alba mai dezvoltata, nu chiar ca cea care se maninca primavara in salata dar nici ceapa uscata de iarna.
** daca cirnatul vostru este foarte gras puteti sa puneti mai putin ulei.

Reteta este o interpretare a retetei Fasole cu carne dupa cartea de bucate romanesti a Silviei Jurcovan unde carnea a fost inlocuita cu cirnat proaspat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Tort Savarina
Bucataras.RO

Tort Savarina

Motanel e de vina pentru deliciosenia asta dulce si pufoasa :)

Tort Savarina
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola