Dovlecei Umpluti

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Dovlecei Umpluti

Ingrediente

  • 1500 gr carne tocata
  • 3 cepe
  • 1 ceasca cu orez
  • 2-3 rosii (pentru capacele)
  • 4-5 dovlecei mai mici
  • sare
  • piper
  • 200 ml suc de rosii
  • 3 linguri cu pasta de tomate
  • 3 linguri cu ulei

Mod de preparare

Intr-un castron punem carnea tocata. Spalam orezul, il scurgem bine si il adaugam peste carne. Tocam ceapa marunt si o calim in ulei pana devine sticloasa. Dupa ce s-a calit o adaugam peste carnea tocata.

Adaugam sare si piper dupa gust. Intre timp dovleceii se curata de coaja, se taie pe jumatate si se scobesc cu o lingura. Umplem dovleceii cu amestecul de carne. Intr-o cratita mai inalta asezam dovleceii unul langa celalalt.

Taiem rosiile in felii subtiri si le punem deasupra la dovlecei. Desfacem pasta de tomate in putina apa si o turnam peste dovlecei. Adaugam sucul de rosii si completam cu apa. Dam la cuptor la foc mica pana se rumenesc frumos. Servim dovleceii cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Desert prajitura turnata cu mere si crema de smantana
Bucataras.RO

Desert prajitura turnata cu mere si crema de smantana

Pentru această rețetă delicioasă m-am inspirat de pe blogul Savori Urbane. Este foarte aromată și se pregătește...

Desert prajitura turnata cu mere si crema de smantana
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola