Carne de Porc Impanata la Cuptor

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Carne de Porc Impanata la Cuptor

Ingrediente

  • 1 kg carne porc
  • 300 g pastrama de porc afumata
  • 4-5 mere (in functie de vas)
  • 1 l vin (se pune in functie de vas)
  • o capatana usturoi
  • condimente carne de porc (pe baza de coriandru)
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Carnea se spala si se fac gauri cu cutitul, unde va fii introdusa din loc in loc pastrama taiata fasii si usturoiul curatat (cate un catel din loc in loc). Se condimenteza cu condimentul, sarea si piperul. Urmatorul pas este spalarea merelor si taierea acestora in patru.

Alegem un vas mai inalt (eu am pus intr-o oala), asezam carnea, merele pe langa si in final punem vinul (cam sa depaseasca nivelul carnii). Se da la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 2 ore (carnea este groasa si trebuie patrunsa), se intoarce pe partea cealalta cand se rumeneste si din cand in cand se umezeste cu sosul format din oala.

Cand sosul a scazut, se scoate pe un platou si se taie felii.
Se serveste calda cu garnitura la alegere (eu am facut ciuperci cu sos de smantana).
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Placinta cu Branza si Stafide
3
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Ciorba cu  mugur de vitel
Bucataras.RO

Ciorba cu mugur de vitel

    Nu am mai gatit pana acum mugur de vitel. Tot am vazut prin cartile de specialitate  retete, si vechi si...

Ciorba cu mugur de vitel
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!