Se curăţă cartofii, se spală, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă cu sare.
Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se călesc în ulei, apoi se adaugă carnea şi se amestecă continuu până îşi schimbă culoarea, apoi se adaugă apă cât să o acopere, vin, foi de dafin şi se lasă să fiarbă. Când lichidul a scăzut, se adaugă cubuleţele de roşii, sare şi piper. Se mai lasă câteva minute pe foc, apoi se dă vasul deoparte.
Cartofii fierţi se scurg de apă, se un într-un castron încăpător şi se lasă să se răcească puţin. Se adaugă 2 ouă bătute cu 100 ml smântână de gătit , pătrunjel tocat, sare şi piper.
Într-un vas de cuptor tapetat cu hârtie de copt se pune jumătate din cantitatea de cartofi, toată compoziţia de carne, apoi restul de cartofi. Deasupra se toarnă celelalte 2 ouă bătute cu smântâna de gătit şi caşcaval ras.
Se dă vasul la cuptor până prinde deasupra o crustă aurie.
Se serveşte cu salată la alegere!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii