Spanac II

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Spanac II

Ingrediente

  • spanac (500 g) o ceapa medie sau mare
  • usturoi (unul sau doi catei) lamaie
  • pasta de rosii/bulion
  • sare

Mod de preparare

Frunzele de spanac se curata de codite. Se spala foarte bine cu apa rece.
Intr-un recipient mai mare se fierbe apa cu un pic de sare. Cand apa da in clocot, se pune spanacul si se lasa 10 minute. Spanacul oparit de scoate din apa si se scurge bine.
Se toaca o ceapa uscata. Se caleste in putin ulei, pana devine aurie. Se adauga spanacul si pasta de tomate si se amesteca. Se adauga apa rece si sare si se lasa sa fiarba 15 minute la foc mediu. Dupa ce se ia mancarea de pe foc, se stoarce zeama de la jumatate lamaie, se amesteca bine in mancare si se pun doi catei de usturoi. Se acopera cratita cu un capac si se lasa inca 10 minute.
Se serveste simplu cu felii de lamaie sau ca garnitura la carne de pui sau de porc.
Se serveste, de asemenea, si cu oua ochiuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Desert prajitura cu pere
Bucataras.RO

Desert prajitura cu pere

Este o prajitura rapida, pufoasa si aromata. Am gasit reteta intr-o revista, mi-a placut la prima citire, dar eu am mai facut...

Desert prajitura cu pere
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola