Samfaina

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Samfaina

Ingrediente

  • -2 ardei rosii
  • -2 ardei verzi sau 1 verde si 1 galben
  • -400 ml sos tomat sau rosii proaspete
  • -ulei de masline
  • -2 vinete
  • -2 dovlecei
  • -ceapa
  • -usturoi
  • -sare
  • -piper
  • -zahar

Mod de preparare

Se curata, se spala si se taie marunt ceapa, ardeii si usturoiul. Dupa care se pun toate la calit, in ulei de masline.

Apoi se spala si se taie marunt, vinetele. Dupa ce ceapa, usturoiul si ardeii s-au calit putin impreuna, se adauga vinetele si se mai lasa la calit putin. Se spala si se taie marunt si dovleceii, dupa care se pun peste cele de sus.

Se lasa la calit o idee, dupa care se adauga sosul tomat, sare, piper si zahar, toate dupa gust. Dupa se pune capacul pe tigaie si se lasa totul la fiert in sosul tomat, pana cand sosul scade consistent, iar legumele sunt moi.

Pofta buna!
Se poate servi cu carne sau simplu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Pasca cu smantana
Bucataras.RO

Pasca cu smantana

Stiu ca unii o sa ziceti ca este cam tarziu sa postez reteta de pasca acum , dar eu stiu ca se face pana la Inaltare asa ca...

Pasca cu smantana
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola