Rulada de Pui, Marca Vlad Zografi

Complexitate
redusa
Rulada de Pui, Marca Vlad Zografi

Ingrediente

  • 4 fileuri piept de pui
  • 8 felii de jambon dArdenne (se poate folosi bacon)
  • 500 gr ciuperci proaspete
  • 1 ceapa mare
  • 4 linguri de vin alb
  • 4 foi de dafin
  • sare si piper

Mod de preparare

Se preancalzeste cuptorul la 200 c. Pieptii de pui se invelesc strans in cate doua felii de bacon (jambon) fiecare. Ciupercile se curata, se spala se taie in 2 sau 3 daca sant mai mari sau raman intregi daca sant mai mici. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.

Se iau 4 bucati de hartie de copt suficient de mare incat sa putem rula in ea cate o portie de rulada.
Deci, una bucata hartie de copt se aseaza pe o bucata de folie de aluminiu (daca nu sunteti sensibile si nu va deranjeaza idea de a atinge mancarea de folia de aluminiu la temperaturi ridicate atunci puteti lasa hartia de copt pe dinafara), peste ea se aseaza un sfert din ciuperci, un sfert din cantitatea de ceapa tocata marunt, foaia de dafin (eu nu am folosit) se stropeste cu o lingura de vin, se sareaza si se pipereaza dupa gust si deasupra se aranjeaza rulada de piept de pui infasurata in jambon (bacon).

Se inchide pachetul de hartie prin rulare apoi se ruleaza in folia de aluminiu si se aseaza in tava. Se repeta procedura pentru toate 4 portile. In plus de reteta eu am mai tocat si prajit cateva bucatele de bacon pe care le-am aranjat deasupra ciupercilor.

Am introdus tava la cuptor si am copt aproximativ jumatate de ora. Se serveste alaturi de o salata de salata sau o salata de rosii cu ceapa sau garnitura de cartofi prajiti la cuptor.

Nota ... Zilele trecute frunzaream cartea "intelectuali la cratita" si mi-a venit pofta de o rulada pe care am vazut-o mai demult acolo, scrisa de dramaturgul Vlad Zografi, care a fost unul dintre multii intervievati.

Deci, am copiat reteta in minte si cum nu aveam in casa unele ingrediente m-am simtit libera sa aleg altceva (de altfel chiar dramaturgul spune printre altele.. ""dar puteti incerca si cu bacon Peace, cinstit""..... deci am inlocuit iambonul cu baconul.

Mancarea rezultata este delicioasa, putin cam grasa dar asta ii da savoare. a fost un succes la masa de azi. Deci pentru dramaturgul v. z. numai laude pentru reteta si multumiri pentru ca a impartasit cu noi amintiri frumoase pe langa reteta asta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Paine cu faina si malai
Bucataras.RO

Paine cu faina si malai

Am facut pentru prima data aceasta paine cu faina de malai la ideea sotului meu, vreau sa spun ca a iesit o paine gustoasa,...

Paine cu faina si malai
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola