Pui cu Cartofi la Cuptor - Reteta Pofticioasa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pui cu Cartofi la Cuptor - Reteta Pofticioasa

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui (partea de sus a pulpei) cu piele cu tot
  • 1/2 kg cartofi de marime mica si pe cat se poate egali
  • jumatate de manunchi de patrunjel
  • 1 fir de rosmarin (circa 5 cm lungime)
  • sare si piper
  • usturoi (optional si dupa gust)
  • 100 gr unt sau ceva mai mult (reteta cere 100, eu am folosit 150gr)
  • cateva picaturi de lamaie
  • 1 crenguta mica de cimbru (optional)

Mod de preparare

Se spala si se pun la fiert, in coaja, cartofii. Cand sunt pe 3-4 fierti se scot, se scurg de apa si se decojesc. Intre timp se pune intr-un vas untul la temperatura camerei si se freaca cu o lingura de lemn sa scoatem eventuala apa din el.

Patrunjelul, rosmarinul si cimbrul in cazul in care il folositi, se spala bine, se aseaza pe un servetel absorbant pentru a scoate excesul de apa dupa care se curata de codite si se toaca marunt. Se omogenizeaza cu untul.

Pulpele de pui se spala si usor de tot se indeparteaza putin pielea de carne. Cu ajutorul degetelor se ia unt din vas si se introduce intre piele si carne, in fiecare pulpa in parte. Nu ne zgarcim cu untul. Asezam pulpele in mijlocul unei tavi sau a vasului roman. Dupa ce am terminat cu unsul in interior, adaugam restul untului pe exteriorul carnii.

Cartofii fierti se taie in patru sau se feliaza ceva mai gros si se aranjeaza in tava imprejurul carnii. Se stropesc cu ulei de masline (sau de care preferati) sau daca doriti adaugati unt aromat si peste ei daca mai ramane ceva de la carne si se stropesc si cu cateva picaturi de lamaie.

Se acopera cu hartie de copt si apoi folie de aluminiu deasupra.
Se pune tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minute (sau pana la o ora) la foc mare (400 f/200 c). Se indeparteaza folia de aluminiu si hartia de copt si se mai lasa cateva minute sub broil ca sa prinda putina culoare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Desert crumble cu capsuni
Bucataras.RO

Desert crumble cu capsuni

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Merisor. Capsunile, chiar daca am pus o gramada de zahar, zic eu, au fost...

Desert crumble cu capsuni
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!