Friptura Braziliana

Complexitate
redusa
Friptura Braziliana

Ingrediente

  • Ingrediente ptr Friptura :
  • 8 felii de ceafa porc ( eu am folosit pulpa rotunda )
  • 2 buc ceapa
  • 5-6 prune de la compot
  • 50 ml ulei
  • Ingrediente pentru bait :
  • 1 lamaie
  • 150 ml vin alb
  • sare
  • piper macinat dupa gust
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • 3 catei usturoi pisati
  • 2 frunze dafin

Mod de preparare

In prima faza pregatim baitul in care vom tine carnea macar 1 ora (bine ar fi daca am avea posibilitatea de a o lasa de pe o zi pe alta). Intr-un vas stoarcem zeama de la lamaie, peste turnam 150 ml vin alb, condimentam cu sare, piper dupa gust apoi mai punem si cateii de usturoi pisati si lingura de patrunjel tocat si foile de dafin. Amestecam totul si asezam feliile de carne nu prea groase dar nici prea subtiri in acest bait. Acoperim vasul bine si il dam la rece pentru cel putin 1 ora.

Dupa ce am tinut destul carnea in bait, trecem la preparare. Incalzim cele 2 linguri de ulei si bucatile de carne scoase direct din bait le prajim pe ambele parti pana capata o culoare ruginie. Bucatile prajite se scot deoparte intr-o farfurie si pe uleiul in care am prajit carnea calim ceapa taiata rondele. Dupa ce ceapa e calita, asezam peste bucatile de carne prajita, adaugam in acest moment si prunele taiate in 4 si peste toate acestea punem zeama de la baitul in care a stat carnea. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba asa sub capac la foc mic pana carnea se inmoaie (daca mai e nevoie se mai poate adauga un pic de vin sau apa pana ce carnea e facuta bine ). Dupa ce carnea a fiert si zeama s-a evaporat vom obtine un sos mai gros foarte delicios.


Se serveste cu garnitura de orez si cu sos de branza topita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Placinte cu branza si marar
Bucataras.RO

Placinte cu branza si marar

Saptamina asta am tot poftit la dulciuri...ba la prajiturile lui Lavii, ba ale Doralindei, ba la placinta cu brinza a lui...

Placinte cu branza si marar
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola