Brassoi apropecsenye (Friptura marunta a la Brasov)

Complexitate
redusa
Brassoi apropecsenye (Friptura marunta a la Brasov)

Ingrediente

  • 600 gr carne porc (cotlet , pulpa)
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei usturoi
  • sare,piper macinat,boia , maghiran
  • 1 cana supa de carne
  • 600 gr cartofi
  • ulei pt prajit cartofii

Mod de preparare

Carnea se taie cubulete mai marunte. Ceapa se taie solzisori, usturoiul se taie si el felii si se calesc pe 4 linguri de ulei. Se adauga si carnea si se prajeste pana albeste.

Se sareaza, pipereaza, (dupa gust) se pune si o lingurita moca de boia si maghiran cca. 1/4 lingurita, se toarna peste, cana de supa si se acopera cu un capac lasand sa se inmoaie carnea.

Intre timp curatam cartofii si ii taiem cubulete si se prajesc in ulei fiebinte.

Cand carnea s-a inmuiat se lasa pe foc pana zeama se evapora si se prajeste inca un pic pe ulei. Totul se toarna peste cartofii prajiti se amesteca si se presara cu cozi de ceapa verde taiate marunt, sau cu patrunjel verde tocat.
Se serveste neaparat cu muraturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Desert prajitura cu crema de merisoare si ciocolata alba
Bucataras.RO

Desert prajitura cu crema de merisoare si ciocolata alba

Desert prajitura cu crema de merisoare si ciocolata alba
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola