Antricot (dry aged rib eye) cu cartofi

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Antricot (dry aged rib eye) cu cartofi

Ingrediente

  • Antricot rib eye – 1 buc cca 400 g
  • Cartof dulce – 1 buc
  • Cartof simplu – 1 buc (mai mare)
  • Piper cayenne – 1 varf de cutit
  • Boia dulce – ½ lingurita
  • Cimbru – ½ lingurita
  • Usturoi – 1 catel
  • Unt – 25 g
  • Ulei de masline – 2-3 lingurite
  • Vin rosu demisec – 30 ml
  • Chives – 10-15 bete
  • Sare si piper – dupa gust

Mod de preparare

Spalati bine cartofii si taiati-i bucati mai mari ca pentru wedges;
Puneti-i la fiert in apa cu sare (separat), iar cand au fiert, lasati-i cca 30-45 min la scurs;
Amestecati piperul cayenne cu cimbru, boia dulce, sare si piper;
Puneti o hartie de copt intr-o tava de cuptor si pe aceasta puneti cartofii;
Stropiti-i cu putin ulei de masline si asezonati-i bine cu mix-ul de condimente;
Introduceti-i in cuptorul incins in prealabil la cca 190-200 grade pana se rumenesc;
Asezonati carnea cu putina sare;
Incingeti o tigaie in care adaugati atat untul cat si uleiul de masline (adaugam ulei ca sa nu ardem untul);
Taiati catelul de usturoi pe lungime pe jumatate si adaugati-l in tigaie;
Puneti carnea inauntru si prajiti-o cca 1:30 min pe fiecare parte, cat sa prinda culoare;
Scoateti usturoiul inainte ca acesta sa devina maroniu;
Stingeti cu vin rosu si acoperiti cu un capac pentru cca 1 min;
Infigeti un termometru de carne in interiorul acesteia, iar daca acesta arata intre 60-62 grade, atunci ea este perfect medium;
Scoateti-o pe un tocator/farfurie/rack la odihnit pentru cca 5-10 min;
Optional puteti s-o mai treceti cateva secunde pe fiecare parte in tigaie pentru a o incalzi daca vi se pare ca s-a racit;
Serviti-o impreuna cu cartofii;
Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Placinta cu rubarba si bezea (Reteta Video)
Bucataras.RO

Placinta cu rubarba si bezea (Reteta Video)

Rubarba este o aparitie recenta pe tarabele din Romania, in ciuda faptului ca este o planta ce creste in special in zona...

Placinta cu rubarba si bezea (Reteta Video)
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola