Batem spuma albusurile impreuna cu un praf de sare, adaugand treptat cate o lingura de zahar. Galbenusurile le amestecam cu zaharul vanilat, un praf de sare, scortisoara si cele doua linguri de ulei. Amestecul de galbenusuri il adaugam la albusuri. Punem nucile, cacao, faina amestecata cu praf de copt si omogenizam usor cu o lingura de lemn de sus in jos.
Turnam compozitia obtinuta intr-o forma rotunda de tort tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute. Verificam cu ajutorul unei scobitori daca blatul este copt, cand nu ramane nimic pe batisor scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.
In timp ce blatul se coace pregatim 250 de ml de cafea, la care adaugam 1 plic de zahar vanilat si o esenta de rom, apoi lasam sa se racoreasca.
Punem blatul pe un platou (avem grija ca inainte sa desprindem crusta de deasupra) si insiropam cu cafea. Pregatim glazura de cacao si o intindem pe toata suprafata tortului, lasam sa se intareasca, iar la final presaram nuca de cocos alba.
Simplu ...rapid... si gustos !!!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorO bunatate de ciocolata care nu mai are nevoie de nici o introducere! Ideea am furat-o de la Gabytz, am vrut sa incerc si...
Ciocolata de casa in foi de napolitanaCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii