Tort din Piscoturi si Ciocolata pentru Pufulet

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort din Piscoturi si Ciocolata pentru Pufulet

Ingrediente

  • - 2 pungi de piscoturi
  • - 450 g ciocolata neagra
  • - 400 ml frisca lichida
  • - o jumatate de nuca de cocos
  • - esenta de rom

Mod de preparare

Acesta este un tort facut la rece, fara coacere, asamblat din piscoturi, multa crema de ciocolata si nuca de cocos data pe razatoare. Pentru iubitorii de cicolata, este alegerea perfecta fiindca contine o cantitate impresionanta de ciocolata -aproape jumatate de kilogram!

Asadar am topit ciocolata, am amestecat pe foc in acelasi vas frisca lichida, fara a mai adauga zahar. Esenta de rom am adaugat-o abia la final ca sa nu se evapore si sa nu se duca aroma cat ar fi stat crema pe foc.

Am lasat crema la racit in cratita si intr-o tava in forma de inima – o tava de prajitura – am inceput sa asez piscoturile. a fost nevoie sa mai tai din ele si sa le ajustez astfel incat sa acopar toata suprafata tavii cu ele si sa nu ramana nici un loc neacoperit de piscoturi.

Dupa ce am asezat piscoturile in tava si atunci cand am considerat ca s-a racit crema de ciocolata, doar am turnat crema peste stratul de piscoturi – am turnat un strat consistent de cicolata. Peste crema am mai asezat un strat de piscoturi, la fel ajustate ca sa se aseze in forma.

Deasupra a mai urmat un strat de crema de ciocolata, iar pe deasupra am imprastiat nunca de cocos proaspat data pe razatoare.
Se serveste de la frigider ca e cald si vi se topeste ciocolata :p.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Pizza cu chorizo
Bucataras.RO

Pizza cu chorizo

A zis cineva pizza? Hop si eu! Mie doar sa imi zica cineva de pizza, ca imediat ma pun pe treaba! Ne place foarte, foarte...

Pizza cu chorizo
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!