Coacem blatul si il lasam sa se raceasca. Taiem pepenele in bucati mici, adaugam zeama de lamaie, zaharul, un praf de sare si mixam la robot.
Pregatim gelatina: lasam 10 minute sa se inmoaie, o incalzim la foc si apoi turnam usor peste pepene, amestecand incet. Dam compozitia astefl obtinuta la frigider.
Batem frisca. Dupa ce compozitia de pepene a inceput sa se inchege adaugam frisca.
Acum montam tortul: folosim un inel special de tort, in mijlocul acestuia punem blatul peste care turnam compozitia de pepene amestecata cu frisca. Dam la frigider pentru 3-4 ore. Decoram cu nuca de cocos verde.
Este racoritor si recomandat pentru zilele calduroase de vara.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorBlat pufos cu migdale, crema cu lapte de cocos si mascarpone, capsuni pentru aroma fructata si decor.
Desert tortulet cu migdale, crema de cocos si capsuniCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii