Tort Aniversar

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort Aniversar

Ingrediente

  • pt blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri faina alba
  • 6 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • pt creme:
  • 500 ml lapte
  • 1 plic crema de ciocolata
  • 1 plic crema de vanilie
  • frisca Hulala
  • fulgi de ciocolata
  • pt sirop:
  • 100 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Mod de preparare:
Se face blatul de pandispan cu o zi inainte. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un varf de cutit de sare pana spuma sta teapana. Adaugam treptat cate o lingura de zahar mixand intre timp, la final se pune zaharul vanilat.

Adaugam galbenusurile treptat si mixam pe viteza mica. Adaugam treptat cate o lingura de faina pe care o incorporam in compozitie cu ajutorul lingurei de lemn amestecand de jos in sus si dinspre centru spre exterior foarte usor. Se adauga praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se toarna aluatul si se niveleaza usor fara a apasa. Punem tava la cuptorul preincalzit la foc mediu 25-30 de min. Cand este gata se stinge cuptorul si se lasa sa se raceasca, apoi se taie in felii a doua zi.

Se pregatesc cremele conform indicatiilor de pe ambalaj. Se pregateste un sirop din apa, zahar si esenta de vanilie.

Blatul se taie in doua se insiropeaza apoi pe prima foaie se pune crema de vanilie, fulgii de ciocolata si pe a doua foaie crema de ciocolata. Se bate frisca si se orneaza tortul cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
4
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Desert cornulete cu gem de prune si nuca
Bucataras.RO

Desert cornulete cu gem de prune si nuca

Sunt niste cornulete delicioase care se topesc in gura! "Bunatati pentru Craciun"

Desert cornulete cu gem de prune si nuca
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola