Tiramisu reţetă originală

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Tiramisu reţetă originală
  • 3 oua
  • 6 linguri de zahar (linguri de supa)
  • esenta de vanilie (lichida)
  • 500 g branza mascarpone
  • 200 g de piscoturi
  • cafea 400-500 ml (cafea tare naturala sau expresso)
  • vin Marsala
  • Lichior Amaretto
  • cacao

Mod de preparare

Tiramisu reţetă originală o reteta veche italiana, sotiei mele ii place foarte mult

Pentru crema:
Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zaharul pana ce zaharul e aproape dizolvat (mixerul da rezultate), se adauga branza mascarpone si se mai amesteca cu mixerul inca 1 minut. In crema rezultata se pun cateva picaturi de esenta de vanilie si se amesteca.

Albusurile se bat cu mixerul pana se obtine o spuma tare (daca se doreste se pot adauga inca 3 linguri de zahar in albusuri).

Spuma obtinuta se toarna peste crema din braza si galbenusuri si se omogenizeaza cu o lingura de lemn, nu prea mult ca o sa-si piarda din volum.

Cafeaua se prepara si se lasa la racit, daca e cafea naturala fiarta trebuie decantata si pusa in alt vas. l cafea se adauga vinul, amaretto (50 pana la 100ml din fiecare)

Un bol sau tava de sticla (diametru 25 cm si inaltime 10 cm), se unge fundul vasului cu putina crema dupa care se pune un rand de piscoturile inmuiate in prealabil in cafea (timp de inmuiere a buscoturilor 3-5 secunde), piscoturile trebuie asezate unul langa altul, fara spatiu intre ele, (crema ramasa se imparte in 2 parti egale) se pune un strat de crema, inca un rand de piscoturi si inca un strat de crema. Deasupra se presara cacao.

Se acopera cu folie si se lasa la frigider peste noapte. Dar si dupa 4-6 ore se poate servi.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Salata de legume cu rucola si piept de pui
Bucataras.RO

Salata de legume cu rucola si piept de pui

Este dementiala salata aceasta cu rucola! As manca si nu m-as mai opri, dar trebuie sa las si la altii. Ieri am facut...

Salata de legume cu rucola si piept de pui
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola