Tiramisu reţetă cu ciocolată

Complexitate
redusa
Tiramisu reţetă cu ciocolată

Ingrediente

  • Crema de ciocolata:
  • -3 linguri zahar pudra
  • -4 linguri cacao
  • -150 ml lapte condensat, indulcit sau lapte gras
  • -50 g unt moale
  • -75- 100 g ciocolata neagra (optional), daca este cazul
  • Crema mascarpone:
  • -4 galbenusuri
  • -80 g zahar pudra vanilat
  • -500 g mascarpone
  • Altele:
  • -300 ml cafea tare, rece
  • -100 ml lichior cappucino / ciocolata
  • -28 - 30 piscoturi cu cacao
  • -cacao si / sau ciocolata rasa / patratele, pentru decor

Mod de preparare

Am pornit de la Tiramisu reţetă originală si am ajuns la aceasta varianta delicioasa, cu multa ciocolata.

Crema de ciocolata:
Amestecati intr-un vas zaharul pudra cu cacao.

Turnati cate putin din laptele condensat / lapte gras si omogenizati bine cu un tel, avand grija sa nu se formeze cocoloase.

Puneti vasul pe foc mediu si lasati pana ce crema devine vascoasa, amestecand mereu.

Dati deoparte si lasati sa se racoreasca putin, apoi inglobati untul spumat si ciocolata (optional), amestecand energic pana ce aceasta se topeste complet.

Lasati sa se raceasca complet, la temperatura camerei.

* Puneti ciocolata numai in cazul in care ati scapat mai mult lapte sau va place crema ceva mai tare.
* Crema de ciocolata obtinuta trebuie sa fie de consistenta mierii; dupa ce se lasa sa se raceasca complet, ea se va mai ingrosa.
* In mod normal piscoturile vor " trage" umezeala, iar crema va fi exact cat trebuie de tare / moale.

Crema mascarpone
Mixati galbenusurile cu zaharul pudra pana obtineti o crema spumoasa de culoare galben pal. Adaugati mascarpone si mixati in continuare pana obtineti o crema fina.

Combinati cele doua creme prin mixare pana obtineti o crema aerata (aproape ca un mousse de ciocolata). Dati la frigider pana la intrebuintare.

Amestecati cafeaua cu lichiorul.
Tapetati o tava (30 x 20 cm) cu folie alimentara, astfel incat aceasta sa depaseasca cu mult marginile tavii.

Inmuiati pe rand piscoturile in amestecul de cafea si lichior si aranjati-le intr-un strat, in tava, ca la Tiramisu reţetă originală.

* Nu insiropati prea tare piscoturile pentru ca prajitura sa fie mai ferma.

Puneti ½ din crema rece si nivelati.
Repetati operatiunea cu restul de piscoturi si crema, astfel ca veti avea in tava 2 straturi de piscoturi si 2 de crema (ultimul strat va fi de crema).
Inveliti tiramisu in folia alimentara si dati la frigider pentru cel putin 4 ore, dar cel mai bine de seara pana dimineata.
Transferati din tava pe un platou.
Pudrati cu cacao si / sau ciocolata rasa.

Serviti feliata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Prajitura Cu Mere

Prajitura Cu Mere

Prajitura Cu Mere
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
3
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Chec de Post
4
Dulciuri

Chec de Post

Chec de Post
Parteneri
Aperitiv cartofi in straturi cu bacon si cascaval
Bucataras.RO

Aperitiv cartofi in straturi cu bacon si cascaval

Aperitiv cartofi in straturi cu bacon si cascaval
Lasagna vegetariana
Culinar.RO

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe