Tarta cu Ciocolata si Capsuni

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu Ciocolata si Capsuni

Ingrediente

  • pentru blat
  • 300 gr biscuiti cu unt
  • 1 lg nesquick
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 50 gr unt
  • 100 ml lapte
  • pentru umplutura
  • 400 gr ciocolata neagra
  • 200 ml lapte
  • 100 gr mascarpone
  • 400 gr capsuni
  • 1 plic zahar cu rom
  • 1 lg ulei de masline

Mod de preparare

Se pregateste intai crusta de biscuiti.
Se topeste pe baie de aburi ciocolata cu untul si cu laptele. Se omogenizeaza pe masura ce se topesc.
Biscuitii se macina la robot, destul de fin. Se amesteca pesmetul cu pudra de nesquick. Se adauga sosul de ciocolata si se omogenizeaza.
Se pregateste o tava, o forma de copt, in care intindem in strat uniform baza de biscuiti. Se da la rece.
Se prepara umplutura. Se topeste la fel, pe baie de aburi, ciocolata cu laptele. Se omogenizeaza pe masura ce se topeste. La final se adauga romul, apoi branza mascarpone si se amesteca energic sa se omogenizeze si sa iasa o crema extrem de fina. Se toarna peste baza de biscuiti, se da la rece.
Capsunile se spala, se lasa la scurs. Se felieaza si se asaza peste crema de ciocolata intarita. Se ung capsunile cu o pensula cu putin ulei de masline, se pudreaza cu zahar aromatizat si se da la rece pana in momentul servirii.
Un desert rapid, ciocolatos, dar si fresh datorita capsunilor proaspete.
Pontul cu uleiul de masline l-am aflat de la Vladut si sper sa va fie si voua de folos. Confera un luciu frumos fructelor si ajuta la absorbtia vitaminelor din fructe mai repede in organism.
Sa va fie de folos!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Paine felii cu usturoi (Pull apart bread)
Bucataras.RO

Paine felii cu usturoi (Pull apart bread)

Iata ca a venit si toamna. Chiar daca afara ploua, tot are si toamna farmecul ei, daca ne gandim ca se apropie sarbatorile....

Paine felii cu usturoi (Pull apart bread)
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola