Tabla de Sah

Complexitate
redusa
Tabla de Sah

Ingrediente

  • 250 gr rama
  • 350 gr zahar
  • 480 gr faina
  • 7 oua
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 esenta de rom
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 4 linguri cacao

Mod de preparare

Cele 250 gr rama se freaca bine cu 350 gr zahar si apoi se adauga treptat ouale intregi amestecandu-se bine pana se omogenizeaza. Adaugam coaja rasa de la 1 lamaie, esenta de rom si treptat adaugam faina si praful de copt. Obtinem un aluat mai consistent . Compozitia astfel obtinuta ,se imparte in mod egal si in una din parti punem 4 linguri cacao. Astfel obtinem 2 compozitii una alba si una neagra.

Cu lingura se ia din compozitii gramajoare si se aseaza in tava o gramajoara neagra urmata de una alba. Se da la cuptor si obtinem o prajitura sub forma tablei de sah.

Se scoate dupa ce e copta se lasa un pic la racit si se poate pudra cu zahar praf sau cine doreste poate sa puna deasupra un strat de frisca .

Se prepara foarte usor si este delicioasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Bocceluţe din cotlet de porc umplute cu cârnaţi
Bucataras.RO

Bocceluţe din cotlet de porc umplute cu cârnaţi

Ideea am preluat-o de la Sara&Mike,foarte mult mi-au plăcut ,mai ales că e o reţetă simplă ,iar pentru umplutură se pot...

Bocceluţe din cotlet de porc umplute cu cârnaţi
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola