Sufleu de Orez

Complexitate
redusa
Sufleu de Orez

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 100 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 125 gr orez
  • 5 oua
  • 30 gr unt (Rama)
  • 50 gr nuca taiata
  • 50 gr stafide
  • 1 praf de sare
  • unt pentru uns forma
  • pesmet pentru tapetat forma

Mod de preparare


In litrul de lapte punem la fiert orezul spalat impreuna cu 100 gr zahar si zaharul vanilat si un praf de sare. Lasam sa fiarba pana bobul de orez este moale si compozitia este ingrosata. Luam de pe foc si adaugam cele 5 galbenusuri de oua, 30 gr unt, nucile taiate felii si stafidele. Amestecam totul pana se omogenizeaza.

Albusurile le batem separat spuma si apoi le adaugam la compozitia de mai sus amestecand pana se omogenizeaza.
Un vas rotund (forma) il ungem bine cu unt sau untura, tapetam forma cu pesmet si rasturnam in el compozitia de mai sus. Dam vasul la cuptorul preincalzit unde il vom tine la foc mic pentru circa 1 ora.

Sufleul cand este frumos prajit se scoate din cuptor se rastoarna pe o farfurie intinsa si se poate stropi cu glazura de ciocolata, sau se presara cu zahar praf.

Feliile de sufleu glazurate, le-am servit cu toping de fructe dar se potriveste de minune si un strop de frisca alaturi.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
4
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa
Bucataras.RO

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

Cu gust bun și fără risipă alimentară: Bruschete cu carnea rămasă. Transformăm carnea rămasă într-un...

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola