Prajiturele Scoica

Complexitate
redusa
Prajiturele Scoica

Ingrediente

  • aluat:
  • vin -11 Linguri
  • zahar -11 Linguri
  • ulei -11 Linguri
  • faina -11 Linguri
  • sare -1/2 lingurita
  • umpluturi:
  • ciocolata alba
  • ciocolata neagra
  • gelatina
  • fructe deshidratate
  • alune de padure
  • esente de rom
  • baton de vanilie etc

Mod de preparare

Sa vezi si sa nu crezi: nu va cruciti prea tare - am facut din nou o prajiturica - aluatul asta cu vin ma incanta, este atat de usor de facut incat ma pot da la prostii de tot felul ...

De dragul vostru, am masurat in linguri toate ingredientele, ca sa va tentez a-l face.

Asadar: 11 liguri de vin, 11 linguri de zahar, 11 linguri de ulei, 11 linguri de faina (plus faina care se cere la framantat) Pentru aceste prajiturele eu am impartit faina pusa in aluat - o parte de faina de alune de padure la doua parti faina alba (asadar in loc de malai am pus alune fin macinate) Iese un aluat foarte gustos dar si foarte cuminte - se lucreaza cu el la marele fix: sfant: (vorbeste lenea din mine ...)

Modul amanuntit al acestui aluat il gasiti aici, ca sa nu repet acum ce am scris acolo:


Acestui aluat i se da forma de sul, se imparte in felii de marimea formelor pe care le veti folosi, se aplatizeaza si la drum cu ele: in forme si la cuptor. De data asta am ales formele de madelene, tot de lene - doua forme puse una peste alta si scoicile sunt gata.

Umputura este de tot felul: ciocolata alba si neagra, gelatina dizolvata in vinul aromat ramas dupa ce scurgeti fructele rehidratate si evident, fructele potrivite fiecarei umpluturi.

Nu cred ca mai e nevoie sa ma lungesc (cum prea des o fac: lol: ) Pozele vorbesc de la sine. Fructele pe care le-am folosit sunt: stafide, caise, curmale, banane si alune de padure.

Cel mai frumos arata aceste scoicuţe, inchise - am facut un rand asa, inchise - dar nu se vede umplutura; asa ca am fotografiat cele deschise si etalate, desi nu sunt atat de frumoase ca cele asezate asa, la rand, inchise, intredeschise in " nisipul" creat din nuci, alune si coca pisate.

In afara de vin (pe care-l puteti inlocui) puteti face scoicile astea de Mos Niculaie, daca tineti postul cum zice popa si nu cum face popa ... :))

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Piept de pui cu sos gorgonzola
4
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Desert cu branza pufoasa si afine
Bucataras.RO

Desert cu branza pufoasa si afine

Un desert rapid si foarte racoritor!

Desert cu branza pufoasa si afine
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!