Prajitura Victoria

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura Victoria

Ingrediente

  • Blat 1:
  • -8 oua
  • -8 linguri zahar
  • -4 linguri faina
  • -8 linguri nuca macinata
  • -1 lingura cocos
  • Blat 2:
  • - 6 albusuri
  • -10 linguri zahar
  • -150 g nuca taiata cu cutitul
  • -2 linguri faina
  • Crema:
  • -6 galbenusuri
  • -300 g zahar
  • -500 ml lapte(100 in crema de oua,400 in budinca)
  • -1 budinca vanilie
  • -1 pachet unt de 250 g(eu am pus margarina rama)
  • -1 plic de finesse aroma de vanilie
  • -frisca sau ce doriti voi, se poate si glazura de cicolata-ciocolata rasa

Mod de preparare

Blatul 1:
-batem albusurile de la cele 8 oua, apoi adaugam zaharul, galbenusurile, nuca macinata, cocosul, faina.
-punem ompozitia intr-o tava in care am pus hartie de copt
-bagam compozitia la copt in cuptorul preancalzit 30 min la 170 grade(sau depinde de cuptor). Verificam cu scobitoarea.
-blatul se raceste iar apoi se taie in doua

Blatul 2:
-se bat albusurile, adaugam zaharul, nuca taiata cu cutitul, si la sfarsit faina. Pregatim o tava cu hartie de copt, turnam compozitia si bagam la cuptor. Se coace 35 minute la foc mediu, pana bezeaua devine aurie si nu se lipeste de degete.

Crema:
-frecam cele 6 galbenusuri cu zaharul. Separat intr-o cratita punem 100 ml lapte si turman compozitia de oua. Amestecam pe foc cu lingura de lemn, repede sa nu se prinda. Tinem pe foc pana se ingroasa compozitia.Lasam deoparte si ne facem budinca, din 400 ml lapte si un plic de budinca de vanilie. Amestecam cele 2 compozitii la sfarsit,budinca cu compozitia de oua.

Dam la racit.

-untul trebuie sa ajunga la temperatura camerei
-frecam putin untul cu mixerul iar apoi lingura cu lingura adaugam din compozitia de oua cu budinca,punem si plicul de finesse,vanilie. Se face o crema, spumoasa, gustoasa, negretoasa.

Asamblare:
-blatul cu nuca, crema, blat bezea, crema, blat cu nuca, frisca, ciocolata rasa

Se poate servi si ca tort.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Ciorba ardeleneasca de fasole boabe
Bucataras.RO

Ciorba ardeleneasca de fasole boabe

O cioba de fasale dreasa cu smantana, deasa, satioasa si foarte buna.

Ciorba ardeleneasca de fasole boabe
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola