Aluat
Topiti untul si lasati sa se racoreasca putin.
Adaugati zaharul, esenta de vanilie, amestecati, puneti cacao si omogenizati bine sa nu ramana cocoloase.
Inglobati oul, apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt si framantati un aluat care nu se lipeste de mana. La nevoie adaugati inca 1- 2 linguri de faina.
Inveliti 1/3 din cantitatea de aluat in folie alimentara si dati la congelator pentru 15- 20 min, iar cantitatea ramasa intindeti-o in foaie, cel mai usor prin presare cu mana, intr-o tava (20 x 20 cm) tapetata cu hartie de copt.
Umplutura
Spalati stafidele si puneti la scurs.
Topiti untul si lasati sa se racoreasca.
Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile puneti-le la frigider pana vor fi intrebuintate, iar galbenusurile frecati-le putin cu o lingura de lemn. Dati deoparte.
Pasati branza de vaci, adaugati zaharul, esenta de vanilie si amestecati bine.
Puneti peste compozitia cu branza, intai galbenusurile, urmate de untul topit si racorit, stafidele scurse, amidonul, amestecand bine de fiecare data.
Inglobati albusurile batute spuma tare cu un praf de sare, amestecand usor, prin rasturnare, de
jos in sus, folosind o lingura de lemn.
Turnati peste blatul din tava si nivelati.
Radeti deasupra aluatul pus la congelator, pe razatoarea cu ochiuri mari.
Dati la cuptorul preancalzit pentru cca 30 min, la 180 grade sau pana ce prajitura este coapta.
Scoateti din tava si lasati sa se racoreasca pe un gratar.
Serviti portionata.
Este o prajitura aspectuoasa, savuroasa si fina.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaDin categoria, sa-mi fac si eu poftele, baietii mei nu mananca behaite.....acum ce sa zic, berbecutul asta era cam trecut de...
Coaste de berbecut la pungaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii