Batem ouale cu zaharul si sarea timp de 15 minute la viteza medie pana isi mareste de 3 ori volumul. Se adauga faina, cacaua si praful de copt in 3 reprize amestecand cu o spatula si miscari de jos in sus. Transferam preparatul in tava cu hartie de copt si dam la cuptor la 180ºC pentru cca 40 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Intindem aluatul de foietaj si il intepam cu o furculita pe toata suprafata. Il coacem in tava cu hartie de copt pana se rumeneste usor.
Intr-o tigaie rumenim nucile taiate grosier si asa calde le amestecam cu 2 linguri de Nutella. Intindem nucile cat mai uniform pe foaia rumena de aluat de foietaj si dam deoparte.
Crema:
Punem frisca pe foc iar cand s-a infierbantat adaugam ciocolata cubulete, zaharul vanilat si un praf de sare si amestecam pana se topeste.
Dam la frigider pentru cca 2 ore.
Dupa ce frisca s-a racit o mixam pana se mai ingroasa si devine mai pufoasa, adaugam 3 linguri de Nutella si mai mixam cateva secunde ca sa se omogenizeze.
Asamblarea:
Peste foaie cu crema de nuci punem 2-3 linguri din crema cu frisca si nivelam. Asezam apoi blatul si deasupra acestuia restul de crema si dam la frigider pentru cel putin o ora.
Intre timp batem frisca cu zaharul pudra pana se intareste si devine pufoasa.
Scoatem prajitura din frigider, o portionam si decoram fiecare bucata cu o avelina din frisca, apoi pudram cu cacao.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorM-am inspirat de pe blogul lui edithskitcen reteta romaneasca
Desert fursecuri papuciIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii