Prajitura cu Mere

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Mere

Ingrediente

  • aluat
  • 2 oua
  • 6 linguri zahar
  • 9 linguri ulei
  • 100 ml sana sau iaurt
  • 1 praf de copt
  • zahar vanilat
  • 600 gr faina
  • putina sare
  • umplutura
  • 10 mere mari
  • 4 linguri zahar
  • scortioasoara
  • 3 cuisoare

Mod de preparare

Prepararea
ouale se freaca cu zaharul pana se face o spuma, se adauga uleiul, sana, praful de copt si zaharul vanilat. Se pune apoi faina putin cate putin. e bine daca este in prealabil cernuta
Se imparte coca in 2 jumatati si se lasa la frigider pana preparam merele

Merele se dau pe razatoarea mare apoi, in mana, se strang foarte bine pt a iesi sucul. (procedeu ca si la salata de varza) Sucul se ofera celui mai harnic membru bucatar
Merele se calesc cu zahar si cuisoare timp de 10 minute, la foc mic. Eu am scos apoi cuisoarele din cauza ca Sonia nu le iubeste deloc

Aluatul se intinde, apoi se asaza in tava, pe hartia de copt si se da la cuptor pt 15-20 minute la 200 de grade. Eu asa procedez pentru ca foaia sa se coaca bine sa nu cumva sa ramana cruda din cauza merelor. Scoatem tava din cuptor cu foaia coapta 80% si asezam merele uniform, apoi punem deasupra a doua foaie, intepam foaia cu furculita din loc in loc si punem tava in cuptor 20 minute la 200 grade pe ventilatie.

Cand este gata se pudreaza.
Fierbinte sau rece

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
5
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Parteneri
Briose cu ciocolata si coacaze rosii
Bucataras.RO

Briose cu ciocolata si coacaze rosii

Nicio zi fara ciocolata... desi mi-ar placea nici o zi fara coaste... dar inca mai sper ca o sa fie concurs si cu coaste...

Briose cu ciocolata si coacaze rosii
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!