Prajitura cu glazura de ciocolata

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu glazura de ciocolata

Ingrediente

  • Blat
  • 400 g faina
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g untura
  • o lingurita bicarbonat de sodiu
  • 3 linguri miere
  • 200 ml lapte
  • nuca de cocos
  • Glazura
  • 200 g ciocolata menaj
  • 75 ml apa
  • 100 g unt
  • 2 linguri zahar

Mod de preparare

Se mixeaza ouale cu zaharul , mierea de albine si untura.Se pune apoi bicarbonatul stins cu otet, se adauga cate putina faina si se amesteca, apoi cate putin lapte si se amesteca si se continua asa pana iese cmpozitia ca o smantana groasa.
Se unge o tava cu ulei se tapeteaza cu faina si se pune la cuptor pentru 20 minute.
Intre timp se face glazura in urmatorul fel.
se pune apa cu ciocolata pe foc la topit , se adauga zaharul si se lasa sa fiarba 5 minute.
Se da de pe foc si se adauga untul.
Dupa ce s-a copt blatul se scoate din cuptor se lasa putin sa se racoreasca , apoi se taie in patratele si se toarna glazura de ciocolata calduta peste blat., se uniformizeaza si se presara nuca de cocos deasupra.
Se lasa sa se raceasca , se scoate si se pune pe farfurie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
4
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa
Bucataras.RO

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

Cu gust bun și fără risipă alimentară: Bruschete cu carnea rămasă. Transformăm carnea rămasă într-un...

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola