Prajitura Cappuccino

Complexitate
redusa
Prajitura Cappuccino

Ingrediente

  • Blat:
  • -7 oua
  • -150 g zahar
  • -150 g faina
  • -2 plicuri a 12,5 g/fiecare cappuccino
  • -50 g nuca prajita si macinata
  • -50 g nuca prajita si sfaramata
  • -1 plic praf de copt (10g)
  • Crema:
  • -225 g zahar
  • -250 g unt sau margarina rama
  • -3 oua
  • -5 plicuri a 12,5 g/fiecare cappuccino
  • Sirop:
  • -suc de portocale + rom sau zeama de compot
  • Strat de frisca + ornat:
  • -2 plicuri frisca
  • -350 ml lapte rece

Mod de preparare

Preincalziti bine cuptorul si tapetati o tava cu hartie de copt (32x 40 cm).

Blat:
Intr-un bol, cerneti faina impreuna cu praful de copt si amestecati-le cu cappuccino.
Bateti albusurile spuma tare, adaugati zaharul si rebateti pana se intareste. Adaugati pe rand galbenusele si bateti usor, apoi inglobati cu o lingura amestecul cu faina, iar la sfarsit amandoua felurile de nuca.

Turnati amestecul in tava pregatita si dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru circa 20-25 min sau pana ce este copt si trece testul cu scobitoarea. Scoateti din tava pe un gratar si lasati la racit.

Crema:
Puneti intr-un vas la bain-marie ouale intregi si zaharul, amestecand continuu, apoi dupa cateva minute adaugati cappuccino. Lasati pe baia de aburi circa 15 min frecand continuu, pana se ingroasa bine.

Lasati sa se raceasca complet, apoi adaugati pe rand cate 1 lingura din crema, in untul frecat spuma, omogenizand de fiecare data.

Insiropati bine blatul ( al meu a crescut foarte mult de aceea am preferat sa-l tai in doua si sa pun crema la mijloc). Puneti deasupra crema, apoi frisca batuta spuma tare cu laptele si decorati cu putin praf cappuccino sau cum doriti.

Dati la rece pana la servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Pizza cu chorizo
Bucataras.RO

Pizza cu chorizo

A zis cineva pizza? Hop si eu! Mie doar sa imi zica cineva de pizza, ca imediat ma pun pe treaba! Ne place foarte, foarte...

Pizza cu chorizo
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!