Pink Rose Cake

Complexitate
redusa
Pink Rose Cake

Ingrediente

  • Blat:
  • - 270 g unt
  • - 600 g zahar
  • - 220 g albusuri sau 6 albusuri
  • - 2 lingurite esenta vanilie
  • - 400 g faina
  • - 1 si 1/2 plicuri praf de copt
  • - un pic de sare
  • - 430 ml lapte
  • - 1 tub colorant in gel roz sau rosu
  • Crema:
  • - 750 g mascarpone
  • - 750 ml frisca lichida
  • - 200 g zahar pudra
  • - 1 lingurita esenta vanilie

Mod de preparare

Intr-un castron se cerne faina, praful de copt si sarea.

In alt castron se bat bine untul moale cu zaharul pana se obtine o crema. Se pun albusurile unul cate unul mixand bine, dupa care se adauga si vanilia. La urma se adauga faina si laptele usor caldut, alternand cele doua ingrediente si mixand bine dupa fiecare.

Se imparte compozitia in 5 castroane in mod egal si se coloreaza cu colorantul in gel de la un roz aprins pana la un roz foarte deschis.

Se poate folosi si colorant rosu dar trebuie sa fim atenti sa punem cate o picatura odata si amestecand bine se ajunge culoarea dorita.

Se coc pe rand in forma unsa si tapetata cu faina de 22 cm, pentru 20 min la 180 grade, cuptorul preincalzit.

Cand e gata se pune pe hartie de copt se spala tava se usuca si se procede ca la prima foaie.

Se lasa la racit.

Crema se pregateste foarte usor:
Se bate bine frisca. Mascarponele se bate cu zaharul pudra si vanilia. Se adauga in compozitia de mascarpone cate un pic din frisca amestecand usor de jos in sus sa nu se lasa e frisca.

Se umple tortul: la baza se pune prima foaie de blat roz aprins crema deasupra si tot asa pana ajungem la blatul roz deschis.

Se imbraca tortul in crema si se da la frigider pentru cateva ore.

Restul de crema se imparte in doua sau trei castroane de la roz aprins la roz deschis.

Se pune in posch cu varful nr. 2c eu (am folosit 2d ca asta am) si se fac trandafiri pe tort incepand de jos in sus. Decorul se face dupa imaginatie.

Se da la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Snitel de pui in pesmet cu garnitura de ciuperci si orez.
Bucataras.RO

Snitel de pui in pesmet cu garnitura de ciuperci si orez.

Snitelul din piept de pui este mult mai light decat snitelul din carne de porc

Snitel de pui in pesmet cu garnitura de ciuperci si orez.
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola