Pashka Ruseasca

Complexitate
redusa
Pashka Ruseasca

Ingrediente

  • tifon
  • 1 kg branza dulce de vaci - scursa bine in tifon de seara - se pune o greutate peste branza
  • 300 g zahar tos
  • 6 galbenusuri fierte
  • 300 ml smantana grasa
  • 2 pachete de unt (400 g) la temperatura camerei
  • 1 lingurita de coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura de esenta de vanilie
  • 100 g stafide
  • 100 g migdale taiate
  • fructe confiate - cate va lasa inima, inclusiv pentru decor

Mod de preparare

Untul se mixeaza cu zaharul cu mixerul vertical 4-5 minute, se adauga galbenusurile cate unul, apoi incet branza, smantana, esenta de vanilie. Se mixeaza toate pana se obtine o crema fina, groasa. Apoi, cu lingura, se amesteca stafidele, coaja de lamaie, migdalele si fructele confiate maruntite.

Se uda si se stoarce bine tifonul si se asterne in strat dublu in ghiveci, asezat bine pe fund si cu marginile pe afara. Se toarna compozitia in ghiveci si se impaturesc deasupra cremei marginile de tifon. Se asaza o greutate deasupra si un vas dedesubt ca sa se scurga lichidul.

Eu deasupra am pus o farfuriuta pe care am asezat o punga de zahar de 1 kg. Se lasa la frigider cel putin 12 ore. Se rastoarna ghiveciul, se scoate tifonul si se orneaza cu migdale/fructe. Este un dulce extrem de consistent pe care cu siguranta il veti face si a doua oara:)
* Avem nevoie de tifon (cam 1 metru patrat) pentru strecurat branza si apoi pentru scurs pashka,
mixer vertical si un ghiveci cu gauri in partea de jos.

Ghiveciul meu are 11 cm diametrul in partea de jos, 20 cm diametrul in partea de sus si 15 cm inaltime. 1 kg branza dulce de vaci - scursa bine in tifon de seara - se pune o greutate peste branza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Desert placinta impletita cu mere si stafide
Bucataras.RO

Desert placinta impletita cu mere si stafide

Azi fac o placinta cu mere impletita si deja miroase in toata bucataria a scortisoara, mere coapte si stafide.

Desert placinta impletita cu mere si stafide
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!