Pasca cu Branza (in Trei Straturi)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Pasca cu Branza (in Trei Straturi)

Ingrediente

  • Primul strat :
  • 1/2 kg branza dulce de vaci (grasa)
  • 3 oua
  • 1 lingura de faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
  • 100 gr stafide
  • o fiola esenta de rom
  • 140 gr zahar tos
  • Stratul al doilea:
  • 400 gr smantana fermentata (grasime min 28%)
  • 3 galbenusuri
  • 100 gr zahar tos
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri gris
  • 1 lingura pudra de cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Stratul al treilea:
  • 3 albusuri - ramase de stratul anterior
  • 100 gr zahar tos
  • 3 linguri nuca de cocos macinata
  • 3 linguri nuca macinata

Mod de preparare

Se scurge bine branza. Eu o pun de cu seara la scurs, intr-o strecuratoare cu tifon dublu, strecuratoarea sa stea suspendata deasupra castronului ca sa aiba unde sa se scurga zerul - si toate acestea la frigider, pana a doua zi.

Treceti branza astfel scursa printr-o sita, ajutandu-va de o lingura de lemn - asta ca sa obtinem o structura cremoasa.
Amestecati ouale cu zaharul, faina si bicarbonatul stins, apoi adaugati stafidele - pe care in prealabil le-ati ales, spalat si stropit cu esenta de rom.
Turnati primul strat intr-o tava imbracata cu hartie de copt.

Tratati smantana precum branza de la stratul anterior.
Frecati galbenusurile cu zaharul pana se albesc si devin o crema.
Cerneti faina impreuna cu grisul, praful de copt si pudra de cacao. Amestecati cu crema de galbenusuri apoi adaugati smantana bine scursa.
Turnati cel de-al doilea strat si puneti la copt in cuptorul preincalzit, la foc moderat spre mic si coaceti 45 de minute.

Cat timp sta tava la cuptor, pregatiti al treilea strat:
Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul.
In bezeaua obtinuta amestecati cu ajutorul lingurii, nuca si nuca de cocos.

Turnati stratul al treilea si continuati coacerea inca 15 de minute.

Lasati pasca sa se raceasca in tava in care ati copt-o apoi asezati-o pe un platou rotund.


Tava pentru copt trebuie sa aiba diametrul de 24 de cm si inaltimea de 10 cm.
Este de preferat sa aiba fundul detasabil.

Se serveste rece.

Spor la lucru si pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Aperitiv clatite cu pate si cascaval
Bucataras.RO

Aperitiv clatite cu pate si cascaval

De ceva timp, ma tot gandesc la aceste clatite si le-am si pregatit ca eram curioasa cum sunt. Mi-au placut si ne-au placut...

Aperitiv clatite cu pate si cascaval
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola