O parte din fructele zaharisite si din alune se tine deoparte pt ornat (eu am mai folosit si niste rahat taiat feliute adus din Romania pt ca aveam putine canditi si le-am pus in compozitie).
Nucile, migdalele, arahidele, alunele curatate de coaja si taiate marunt cu cutitul se tin in vin de seara pina dimineata (eu le-am tinut de dimineata pina acum). Am pus si stafidele si smochinele in vin sa prinda gust (asta e modificarea mea la reteta ca muream daca nu faceam o modificare =)) ).
Margarina si ciocolata se topesc impreuna la bain marie sau la microunde.
Se amesteca toate ingredientele inclusiv vinul in care au fost tinute nucile, mai putin lichiorul de migdale. Cu el se va uda coltul unui servet de bucatarie si cind scoatem panonele din cuptor asa cald stergem usor pe deasupra ca sa nu se ude, ci doar sa doar sa prinda aroma.
Se amesteca bine cu lingura de lemn si la fundul castronului (atentie sa fie unul mare sau eventual o cratita ca e cantitate multa). Se toarna compozitia care va fi ceva mai tare decit un pandispan (si nu va avea mai mult de 2.5 cm inaltime cind o punem in tavi pt ca va creste dublu) in forme unse cu putin ulei si se da la cuptor la foc mediu circa 45 min.
Se scoate si se glaseaza cu ciocolata care a fost amestecata cu alunele tinute deoparte, iar apoi se orneaza cu restul de fructe candite.
Se taie cind s-a racit bine de tot.
Reteta tipica de Craciun pentru zona dinafara orasului Bologna, reteta orasenilor se numeste Certosino.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorNu ascund faptul ca am fost extrem de entuziasmata de aceasta provocare, acest concurs. Mie mi se pare de senzatie, in...
Bulzul GodinaCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii