Faina se amesteca cu untura apoi adaugam ouale, sarea, zaharul, zaharul vanilat coaja rasa de lamaie si praf de copt si framantam totul bine pana se omogenizeaza. Trebuie sa obtinem un aluat mai tare.
Se imparte in trei coca obtinuta si fiecare bucata se intinde la aceiasi grosime. Se decupeaza fiecare cu pahar de marimi diferite. Se bate cu o furculita un albus de ou si mijlocul fiecarui disc cat punem degetul atingem cu albus.
Peste adaugam cercul de aluat mijlociu, repetam faza cu albusul si punem cercul mai mic. Asezate astfel la taiem marginile in 4 in asa fel incat marginea fiecarui disc sa fie taiat. Se preseaza mijlocul fiecareia. Se pun la copt in ulei incins.
Dupa coacere se scot, se lasa la stors si se orneaza cu zahar ars, zahar pudra sau cu ambele.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorO bunatate de ciocolata care nu mai are nevoie de nici o introducere! Ideea am furat-o de la Gabytz, am vrut sa incerc si...
Ciocolata de casa in foi de napolitanaCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii