Negresa cu branza si cirese

Portii
12
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Negresa cu branza si cirese

Ingrediente

  • pentru negresa:
  • 150 g unt
  • 4 oua mari
  • 6 linguri zahar brut
  • 1 praf mic de sare
  • 150 ml iaurt de baut
  • 250 faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • pentru crema de branza:
  • 400 gr branza dulce de vaci
  • 4 linguri zahar brut
  • 3 oua
  • 1 plic vanilie Bourbon
  • in plus:
  • 300 gr cirese fara samburi
  • optional pentru decor:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar brut
  • 100 g smantana grasa
  • cirese intregi

Mod de preparare

Pentru aluatul de negresa: mixam spuma untul cu zaharul si un praf mic de sare. Adaugam cate un ou si mixam bine dupa fiecare. Amestecam faina cu praful de copt si cacaoa. Ciocolata o topim pe baie de aburi. Adaugam la mixtura de unt, cate 2-3 linguri din ingredientele uscate, plus 2 linguri din laptele batut. Mixam usor la inceput, pentru a nu imprastia cu faina, apoi continuam sa mixam la viteza mare, pana la incorporarea completa. Procedam la fel pana terminam de incorporat ingredientele umede cu cele uscate. La sfarsit, adaugam ciocolata topita si mixam pana la incorporare.
Pentru crema de branza: mixam branza de vaci cu zaharul, pana obtinem o crema fina si zaharul s-a topit. Adaugam ouale si vanilia si mixam pana la incorporarea completa.
Pentru asamblare: intr-o tava dreptunghiulara cu inel detasabil, punem hartie de copt. Punem pe fundul tavii, ceva mai mult (aproximativ 3/4) din aluatul de negresa. Nivelam bine aluatul, batem putin tava de masa, pentru a intra aluatul peste tot, punem peste aluatul de negresa crema de branza, nivelam cu grija sa nu se intrepatrunda prea mult aluatul cu branza, peste branza punem ciresele, iar deasupra, punem restul de aluat de negresa. Nivelam cu dosul unei linguri sa distribuim uniform aluatul. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade C, pentru 45-50 minute. Faceti testul cu scobitoarea si, daca mai este necesar, mai lasati la cuptor inca 10 minute. Lasati sa se raceasca prajitura complet, portionati si decorati cu moate de frisca. Sa va fie de folos!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Parteneri
Quesadilla cu pui
Bucataras.RO

Quesadilla cu pui

Am vazut multe retete de quesadilla si de ceva timp tot imi zicea ca parca as manca si eu. Si cum intr-o zi eram in pana de...

Quesadilla cu pui
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola