Negresa cu Biscuiti Oreo

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Negresa cu Biscuiti Oreo

Ingrediente

  • o ciocolata cu lapte
  • un pachet mare de biscuiti Oreo
  • 50 gr cacao neagra Dr Oetker
  • 300 ml lapte (fiert)
  • 5 oua mari
  • 100 gr unt (de calitate)
  • 3-4 linguri cu zahar (sau dupa gust)
  • 250 gr faina alba de grau
  • o pastaie de vanilie
  • un pliculet cu praf de copt
  • Pentru glazura ne sunt necesare:
  • 50 gr unt
  • 100 gr ciocolata
  • optional: o lingura cu cacao neagra
  • Pentru decor: fructe de padure

Mod de preparare

Intr-o craticioara de inox, se pun la foc mic, laptele, zaharul si untul, impreuna cu pastaia de vanilie.

Cand zaharul este topit integral se adauga cacaoa si ciocolata si se amesteca energic pentru omogenizarea completa. (Compozitia doar se aduce la punctul de fierbere, nu trebuie sa clocoteasca)

Se ia vasul de pe foc si se lasa la racit.

Se adauga apoi galbenusurile (rand pe rand) si faina amestecata cu praful de copt.

Se omogenizeaza totul.

Albusurile se bat spuma (foarte bine) si se incorporeaza in compozitie.

Se unge o tava/forma de copt cu putin unt sau ulei si se toarna compozitia obtinuta.

Este suficient de densa, astfel ca biscuitii Oreo se asaza frumos, deasupra, din loc in loc.

Se coace la 150 de grade pentru 25 de minute. (Sau testati cu o scobitoare).

Dupa coacere, se lasa la racit in cuptor.

Pentru glazura: se topesc untul cu ciocolata, se adauga cacaoa si se omogenizeaza totul.

Glazura se toarna peste negresa rece.

Se orneaza cu fructe de padure.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Pogacele cu leurda
Bucataras.RO

Pogacele cu leurda

Pogacele cu leurda
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!