Se pune drojdia cu un pic de zahar si lapte caldut intr-un castronel, se lasa circa 10 minute, apoi am adaugat faina cat sa devina consistenta unei smantani groase, se acopera si se lasa sa dospeasca, apoi se amesteca cu celelalte ingrediente.
Se adauga lapte atat cat trebuie cat sa iasa un aluat nu foarte dur, mai moale, se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul, se fac apoi opturi si se mai lasa in tava la crescut la loc cald acoperiti cu un prosopel, se ung cu lapte de soia, se coc la foc moderat, cand sant calzi se ung cu miere si se presara nuca macinata.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAzi fac o placinta cu mere impletita si deja miroase in toata bucataria a scortisoara, mere coapte si stafide.
Desert placinta impletita cu mere si stafideCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii