Mousse de Ciocolata cu Bezea

Complexitate
redusa
Mousse de Ciocolata cu Bezea

Ingrediente

  • Pentru bezea:
  • 6 albusuri de ou
  • 375 grame zahar pudra (brut din trestie de zahat)
  • 2 1/2 lingurite cacao
  • Pentru umplutura:
  • 200 grame ciocolata cu continut mare de cacao (85%)
  • 625 grame mascarpone
  • Pentru ornat: citeva bucatele de capsuni
  • cacao

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 150 grade. Captusiti 2 tavi de copt cu hartie de copt, desenind linii drepte la distanta de 3 cm una de alta pe una din hartiile de copt.

Bateti albusurile cu un mixer si treptat adaugati zahărul batand uşor după fiecare adaugare si continua sa amesteci cu mixerul, până când zahărul se dizolvă. Apoi adaugam cacaoa cernuta si mai amestecam putin cu mixerul.

Aplica o parte din amestec de-a lungul liniilor trasate pe hirtia de copt pe o grosime de 1 cm. Cu cealalta parte de amestec desenati niste forme rotunde pe cealalta hartie de copt sua puteti sa aplicati amestecul chiar sub forma unor blaturi de copt cu diametrul de 22 de cm (caz in care ve-ti avea nevoie de patru tavi de copt in loc de doua: o tava pentru liniile groase de 1 cm si 3 tavi pentru 3 blaturi de copt).

Coaceti timp de 45 de minute si apoi lasati-le sa se raceasca in cuptor, lasand usa cuptorului deschisa.

Umplutura: amestecati bine cu un mixer ciocolata topita si crema mascarpone pana cind amestecul este dens si omogen. Punem la racit in frigider pina cind amestecul devine rece si dens.

Pentru servire: formati un blat din bezea asezind bucatelele de bezea una linga alta (in cazul in care nu ati copt direct sub forma de blat de tort) si adaugati 1/3 din crema de ciocolata. Repetati operatia de inca 2 ori. Aplicati crema si pe marginea tortului de bezea. Taiati fisiile de bezea in bucatele de 5 cm lungime si aplicati-le pe marginea laterala a tortului si deasupra. Optionat ornati cu citeva felii de capsuni si pulverizati cacao. Pastrati in frigider pina la servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei
Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Paine cu faina si malai
Bucataras.RO

Paine cu faina si malai

Am facut pentru prima data aceasta paine cu faina de malai la ideea sotului meu, vreau sa spun ca a iesit o paine gustoasa,...

Paine cu faina si malai
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola