Spalati bine, in mai multe ape, hrisca (meiul) si orezul. Puneti-le impreuna, la fiert, in apa usor sarata, intr-o cantitate de 4 ori mai mare decat volumul lor.
Dupa 5 minute de cand incepe sa clocotesca, adaugati in vas, stafidele, spalate si scurse, nucile tocate, ciocolata rasa si mai lasati, la foc mic, inca 7-10 min. Lasati apoi, la racit, acoperind vasul cu un capac.
Intre timp, curatati fructele de coaja, taiati-le cubulete si adaugati-le in amestecul racit.
Separat, fierbeti la foc mic, miezul de nuca in miere (cantitatea depinde de cat de dulce vreti sa fie si cat sos de nuca vreti sa obtineti), pana ce aceasta se caramelizeaza usor si se inmoaie putin, apoi lasati la racit. Folositi un vas cu pereti mai inalti, pentru ca la fierbere se formeaza spuma multa ce tinde sa dea pe dinafara.
Repartizati compozitia cu hrisca rece, in boluri sau castronase, ornati cu nuca caramelizata si turnati sirop de fructe. Pastrati la rece pana la servire.
Un desert rapid, foarte sanatos si nici nu va puteti inchipui cat de gustos si aromat.
Merita incercat!
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaCa un iubitor de peste ce sunt, astazi va impartasesc reteta mea de Macrou in sos de rosii cu masline la Multicooker-ul...
Macrou in sos de rosii cu masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiuneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii