Se face un sirop pe foc din 100 g de zahar, apa si halva. Galbenusurile se bat cu cele 3 linguri de zahar si praful de sare pana se albesc, adaugam treptat siropul de halva pana se va forma o crema lunga. Facem frisca cu praful intaritor si zaharul vanilat si apoi incorporam usor cu ajutorul unei spatule crema de galbenusuri si halva. Tapetam cu un film alimentar o forma (ceramica, fier, silicon) si varsam compozitia rezultata mai sus. Depunem in congelator cateva ore.
Intr-o craticioara asezam ciocolata bucatele si smantana, dam la foc mic pana ce ciocolata este complet topita. Lasam sa se racoreasca.
Scoatem de la congelator glace-ul, indepartam filmul alimentar si varsam deasupra sosul de ciocolata. Servim.
Pofta buna!
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm vazut pe site acest gen de pizza si m-a incantat in special blatul unde se imbina malaiul cu faina.
Pizza CalzoneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii